Aan de slag in de keuken of in een bakkerij? Of ben jij de ideale gastheer of gastvrouw in een restaurant? Het juniorcollege Foodlab van VMBO is een goede voorbereiding op een aan de horeca verwante vervolgopleiding op het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).

Waarom Foodlab?
Koken, bakken, serveren. Wat het ook wordt, je wilt later graag aan de slag in de horeca. Je bent een doener en steekt graag de handen uit de mouwen. Stap voor stap ontdek je bij Foodlab waar je goed in bent en welke kant je op wilt. En dat allemaal onder de begeleiding van onze deskundige docenten die ook passie hebben voor de horeca.

Wat doe je bij juniorcollege Foodlab?
Je werkt in kleine groepjes. Alle onderdelen komen voorbij: koken, bakken, serveren in het restaurant en alles daaromheen. De insteek bij juniorcollege Foodlab is praktisch, we werken bijvoorbeeld met instructiefilmpjes waarin alles haarfijn wordt uitgelegd. Onder begeleiding van onze docenten ga je vervolgens aan de slag. In klas 3 doe je een oriënterende stage en in klas 4 maak je keuzes. Doe je bakkerij, dan kan je bijvoorbeeld gericht kiezen voor patisserie. In proeflokaal de Kiem kunnen leerlingen ‘levensecht’ leren: ze serveren er smakelijke gerechten die ze, onder begeleiding van onze deskundige docenten, hebben gemaakt. Meer weten over proeflokaal de Kiem of kom je een keer eten? Kijk hier voor meer informatie.

Voor wie?
Kies je voor VMBO, dan kies je voor een van de vier juniorcolleges. In het eerste en het tweede jaar besteed je hier tien uur per week aan. In het derde en vierde jaar twaalf uur per week. Volg je MAVO dan krijg je zes uur juniorcollege. 

kiem 5 Kiem 6 kiem 7 kiem 8

Andere Juniorcolleges zijn

NEH Brochure Romee pag13
Juniorcollege Sport of Kunst
techniek
Techniek