Computerruimte KW2

Juniorcollege Sport of Kunst

Zoek je een opleiding die breed is van opzet, zodat je nog heel veel kanten op kunt? Kies dan voor Dienstverlening Sport of Dienstverlening Kunst! Je kunt later onder andere aan de slag in de recreatiesector (zwembaden en attractieparken), de zorg (kinderopvang, buurthuizen en zorginstellingen) of de sportsector (sportaccommodaties en sportverenigingen). Deze juniorcolleges sluiten mooi aan op de vervolgopleiding Dienstverlening niveau 2 op het MBO. Binnen dienstverlening kies je voor de specialisatie kunst of sport.

Waarom Dienstverlening?
Dit juniorcollege is een goede voorbereiding op de opleiding Dienstverlening niveau 2 bij Scalda. Op een praktische manier maak je kennis met sport, kunst en techniek.

Wat doe je bij Dienstverlening?
Aan het eind van de bovenbouw sluit je af met het examenprogramma dienstverlening en producten (d&p). Het examen bestaat uit vier profieldelen:

  • organiseren van een activiteit
  • presenteren, promoten en verkopen
  • producten maken en verbinden (techniek)
  • multimediale producten maken (ict)

In de onderbouw bereiden we je goed voor op de bovenbouw, zodat je de profieldelen en keuzevakken met succes kunt afsluiten. Bij Sport sluit je vier keuzevakken af, doe je uitdagende activiteiten en projecten en ga je op excursie.

Voor wie?
Kies je voor @VMBO, dan kies je voor een van de vier juniorcolleges. In het eerste en het tweede jaar besteed je hier tien uur per week aan: vier uur voor dienstverlening en zes uur sport of kunst. In het derde en vierde jaar besteed je hier twaalf uur per week aan: zes uur dienstverlening en zes uur sport, kunst of techniek.  

Andere juniorcolleges zijn