Techniek en ICT

Je gaat aan de slag met metaal-, installatie- en elektrotechniek. Door het jaar heen ontdekken we de interesse van de leerling en krijgt de leerling opdrachten die passen bij zijn voorkeuren. Bedrijven uit de omgeving geven 'levensechte' opdrachten waar de leerlingen mee aan de slag gaan.

Ook de creativiteit van leerlingen komt aan bod. Niet alle werkstukken worden volgens vaste richtlijnen gemaakt maar juist de eigen creativiteit en fantasie van de leerling geven het een uniek karakter.

Bij dit juniorcollege vermengen we techniek met ICT. Je leert ontwerpen en gaat vervolgens aan de slag met de uitvoering. Ook ga je aan de slag met (3D) programma’s die helpen bij het maken van een technische opdracht.

Waarom Techniek en ICT?
Gaat jouw interesse uit naar techniek, maar wil je meer dan uitvoeren alleen? Dan is de combinatie van Techniek met ICT een goede keuze. Je leert er werken met moderne tekenprogramma’s en de 3D-printer.

Wat doe je bij Techniek en ICT?
Bij maken van opdrachten gaat de helft van je tijd op aan schetsen en ontwerpen. Dat doe je met potlood en papier, maar ook met behulp van 3D-tekenprogramma’s op de computer. De andere helft besteed je aan de uitvoering aan de werkbank.

Voor wie?
In het eerste en tweede jaar van M@VO mag je een juniorcollege kiezen. Je besteedt hier zes uur per week aan.

Andere juniorcolleges zijn