Cambridge English

Het is mogelijk om extra talen te volgen. Sinds enkele jaren bieden we de mogelijkheid om Cambridge English te volgen in alle vier de leerjaren van M@VO. Je volgt dan in een studiebegeleidingsuur de lessen Cambridge English.

What is Cambridge English?
Cambridge English is anders dan de ‘gewone’ Engelse les. De nadruk ligt op communicatieve vaardigheid, dus er wordt flink geoefend op gespreks-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid. Om te mogen starten, moet je het jaar daarvoor minimaal een 7,5 hebben gehaald. Ook vragen we om een goede werkhouding. Cambridge English vraagt naast één lesuur per week, ook twee uur zelfstandig werken. In je examenjaar doe je ook eindexamen Cambridge English. Ben je geslaagd, dan behaal je een First Certificate of English (FCE). Dat is vergelijkbaar met het Europees ReferentieKader (ERK) niveau B2. Dit is gelijk aan het niveau van het HAVO eindexamen. Dit certificaat is internationaal erkend en komt goed van pas bij allerlei vervolgopleidingen. Bovendien staat het ook nog eens goed op je CV.  

Why should I join?
Heel wat jaren geleden begroette een Nederlandse minister-president zijn Engelse collega met de woorden: ‘I hate you welcome’. Niet zo handig… In veel beroepen wordt van je gevraagd dat je goed Engels spreekt. De Cambridge cursus van Nehalennia geeft je net dat beetje extra. Engels is de belangrijkste taal in de wereld. In de telecommunicatie, de industrie, de wetenschap, de techniek en in het internationale politieke en economische verkeer is Engels de standaardtaal. So join us if you can!

 

Cambridge Engels Logo