Reguliere route

Zelf bepalen wat je leuk vindt en werken aan je gezondheid? Kies dan regulier.

Waarom de reguliere route?
Je weet nog niet zeker wat je wil. Aantrekkelijk aan de reguliere route, is dat er veel afwisseling in zit. Dat vind jij prettig, want een langere periode hetzelfde doen, is niet aan jou besteed.

Wat doe je?
Bij regulier heb je twee blokuren, dus in totaal vier lesuren. Het eerste blokuur noemen we KeuzeWerkTijd (KWT), het tweede blokuur noemen we LijfStijl (LS) of programmeren.

Bij KWT mag je om de negen weken een keuze maken uit verschillende onderdelen. Dat aanbod varieert per schooljaar. Zo hebben we in het verleden Chinees en Spaans aangeboden. Voorwaarde is dat er voor de vakken voldoende deelnemers zijn. Ieder jaar zit er een keuzemogelijkheid bij: voor extra sport, koken, muziek of tekenen. Je merkt het, je kunt gedurende het schooljaar kiezen voor verschillende onderdelen.  

LS is de afkorting voor 'lijfstijl', een vak waarin je bezig bent met gezondheid. Het gaat over vragen als 'Wat is gezonde voeding?' en 'Kunnen we leven zonder suiker?'. Je bezoekt een sportschool om te meten hoe gezond je nu bent en aan het einde van het schooljaar doen we de meting opnieuw om te kijken of er verschil in zit.

Bij programmeren leer je… programmeren. Naast het letterlijke programmeren, besteden we ook aandacht aan de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, zoals creatief en logisch denken en structureren.  

Voor wie?
Elke brugklasser (HAVO-kansklas, HAVO en VWO) kan kiezen voor regulier. In klas 2 en 3 vervalt KWT. Lijfstijl en programmeren blijven staan bij voldoende deelnemers. Ondernemerschap (os) komt er dan bij. Trouwens, voor LS hoef je zeker geen sportman of sportvrouw te zijn, iedereen kan meedoen. Gezonder leven en persoonlijke ontwikkeling zijn de uitgangspunten. Vanaf de tweede klas kan je ook kiezen voor Cambridge Engels. Kijk bij TTO /Cambridge Engels voor meer informatie.