M@VO (K/G/T)

MAVO is de afkorting van Middelbaar Algemeen Voortgezet Onderwijs (Kader / Gemengde / Theoretische leerweg). De opleiding duurt vier jaar. In klas 1 en 2 kun je kiezen uit vier juniorcolleges. In klas 3 kies je voor een ACDMI (een beroepsgericht programma). Je kunt examen doen in de kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde of de theoretische leerweg. Na twee jaar kun je ook doorstromen naar H@VO.

Up-to-date

De wereld is volop in beweging. De veranderingen gaan razend snel. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst, houden we ons onderwijs up-to-date. We bieden nieuwe en aantrekkelijke programma’s. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom gebruiken we bij een aantal van onze opleidingen het @-tekentje (spreek uit als ‘et’).

Theorie en praktijk

In M@VO valt wat te kiezen. Je mag naast alle verplichte vakken in de eerste jaren een juniorcollege kiezen en daarna een ACDMI. Kies je voor M@VO, dan kies je voor een combinatie van theoretische en praktische vakken.

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten.

Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Juniorcollege (klas 1 en 2)

In een juniorcollege maak je kennis met een ‘richting’. Je besteedt hier zes uur per week aan en je kunt kiezen uit:

foodlab
Foodlab

kennismaken met alle facetten van de horeca

Techniek
Techniek en ICT

ontwerpen en maken van technische opdrachten

sport
Sport

bekende en onbekende binnen- en buitensporten

art
Kunst

aan de slag met tekenen, schilderen, dans, muziek enz

ACDMI (klas 3 en 4)

In een ACDMI maak je kennis met een ‘beroep’. Hierin kun je ook examen doen. Dat is overigens niet verplicht; je kunt in de bovenbouw ook examenprogramma’s volgen zonder een ACDMI.

KW_Bakery Bag DSC0001
ACDMI Foodlab

horeca, brood/banket, toerisme en recreatie

KW_Techniek en ict IMG8152
ACDMI Techniek en ICT

ontwerpen en maken

ACDMI Sport Ski
ACDMI Sport

sportactiviteiten en sportevenementen

KW_handdoeken ZW
ACDMI Mens & Gezondheid

de mens en zijn gezondheid centraal

KW_Open dag dans
ACDMI Kunst

dans, muziek en beeldende vorming

Extra talen

Het is mogelijk om extra talen te volgen. Sinds enkele jaren bieden we de mogelijkheid om Cambridge English te volgen in alle vier de leerjaren van M@VO. Je volgt dan in een studiebegeleidingsuur de lessen Cambridge English. 

Cambridge Engels fiets
Cambridge English

Engels op hoog niveau