@VMBO (B)

VMBO staat voor Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (basis). De opleiding duurt vier jaar en is een goede voorbereiding op het MBO. De eerste twee jaren kies je een juniorcollege waarin jouw interesse liggen. Je kan kiezen tussen Foodlab, Sport, Kunst en Techniek.
Als je bij ons voor @VMBO kiest, doe je examen in de basisberoepsgerichte leerweg.

Up-to-date

De wereld is volop in beweging. De veranderingen gaan razend snel. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst, houden we ons onderwijs up-to-date. We bieden nieuwe en aantrekkelijke programma’s. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom gebruiken we bij een aantal van onze opleidingen het @-tekentje (spreek uit als ‘et’).

Keuze

In @VMBO kijken we vooral naar jou. We bieden maatwerk. Je zit in een overzichtelijke, kleinere klas en leert vooral door te doen. Zo ontdek je gaandeweg waar je goed in bent en kun je je daar steeds meer op richten. In klas 3 en 4 van @VMBO gaan we verder met het maatwerk. Wil je stage lopen bij een bedrijf in de techniek? Of wil je liever aan de slag in het restaurant waar je in het weekend ook al werkt? We bespreken dit samen en maken een stageplan. Jouw stageplan ziet er misschien anders uit dan het plan van een klasgenoot. Dat is helemaal niet gek. Het gaat immers om jou en om wat jij wil en kan!

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten.

Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Juniorcolleges (klas 1 en 2)

Je kunt kiezen uit vier juniorcolleges:

foodlab
Juniorcollege Foodlab

koken, bakken en serveren

KW_Techniek en ict IMG8152
Juniorcollege Techniek

ontwerpen, tekenen én maken

sport
Juniorcollege Sport

bekende en onbekende binnen- en buitensporten

art
Juniorcollege Kunst

aan de slag met tekenen, schilderen, dans, muziek enz.

ACDMI (klas 3 en 4)

In een ACDMI maak je kennis met een ‘beroep’. Hierin kun je ook examen doen. Dat is overigens niet verplicht; je kunt in de bovenbouw ook examenprogramma’s volgen zonder een ACDMI.

Welke keuze je ook maakt, in @VMBO krijg je sowieso de mogelijkheid om je technische en ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook krijg je les in het vakgebied ‘maatschappij en burgerschap’ om je goed voor te bereiden op een eventuele doorstroom naar het MBO.
Kijk voor de precieze pakketten en de daarbij horende lessentabellen in de Schoolgids.