@VMBO (B)

De opleiding duurt vier jaar. In klas 1 en 2 kun je kiezen uit vier juniorcolleges zodat je ook naast je theoretische lessen met praktijkvakken aan de slag gaat. In klas 3 en 4 worden de praktijkvakken ACDMI genoemd.

Als je bij ons voor @VMBO kiest, doe je examen in de basisberoepsgerichte leerweg.

Maatwerk

In @VMBO kijken we vooral naar jou. We bieden maatwerk. Je zit in een overzichtelijke, kleinere klas en leert vooral door te doen. Zo ontdek je gaandeweg waar je goed in bent en kun je je daar steeds meer op richten.

In klas 3 en 4 van @VMBO gaan we verder met het maatwerk. Wil je stage lopen bij een bedrijf in de techniek? Of wil je liever aan de slag in het restaurant waar je in het weekend ook al werkt? We bespreken dit samen en maken een stageplan. Jouw stageplan ziet er misschien anders uit dan het plan van een klasgenoot. Dat is helemaal niet gek. Het gaat immers om jou en om wat jij wil en kan!

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten.

Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Juniorcolleges (klas 1 en 2)

Je kunt kiezen uit vier juniorcolleges:

foodlab
Juniorcollege Foodlab

koken, bakken en serveren

KW_Techniek en ict IMG8152
Juniorcollege Techniek

ontwerpen, tekenen én maken

sport
Juniorcollege Sport

bekende en onbekende binnen- en buitensporten

art
Juniorcollege Kunst

aan de slag met tekenen, schilderen, dans, muziek enz.

ACDMI (klas 3 en 4)

In een ACDMI maak je kennis met een ‘beroep’. Hierin kun je ook examen doen. Dat is overigens niet verplicht; je kunt in de bovenbouw ook examenprogramma’s volgen zonder een ACDMI.

Welke keuze je ook maakt, in @VMBO krijg je sowieso de mogelijkheid om je technische en ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook krijg je les in het vakgebied ‘maatschappij en burgerschap’ om je goed voor te bereiden op een eventuele doorstroom naar het MBO.
Kijk voor de precieze pakketten en de daarbij horende lessentabellen in de Schoolgids.

Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.