tafel

VWO (gymnasium en atheneum)

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) doe je in zes jaar. Heb je belangstelling voor de klassieke talen Grieks en Latijn? Dan kies je voor gymnasium. Aan het eind van de derde klas kies je op basis van aanleg en belangstelling voor één van de vier profielen.

Academische vorming

Op het VWO bereiden we je voor op een studie aan de universiteit. Je krijgt les op hoog niveau en de lat ligt ook hoog. We dagen je steeds uit om nog even verder te kijken. Je krijgt een ‘academische vorming’.

Atheneum

Het atheneum duurt zes jaar. Heb je niet zoveel met (de klassieke) talen, maar wil je studeren aan de universiteit, dan is het atheneum een goede keuze. In de brugklas kun je kiezen voor gewoon VWO of voor tweetalig VWO (TTO). De plaatsing in het TTO is mede afhankelijk van een test en advies.

Gymnasium

De keuze voor het gymnasium maak je aan het eind van de VWO-brugklas. Dat betekent dat je in klas 2, naast de andere vakken, ook Latijn en Grieks volgt. Doe je in klas 6 in één of beide talen met goed gevolg eindexamen, dan krijg je een gymnasiumdiploma. Je hoort misschien wel eens dat het gymnasium alleen voor zeer begaafde leerlingen is weggelegd, maar niets is minder waar. Heb je belangstelling voor de klassieke talen en voor de cultuur van de Grieken en Romeinen, ben je gemotiveerd en kun je nauwkeuring werken en leren, dan beleef je aan deze opleiding veel plezier. In klas 2 en 3 van het gymnasium krijg je, behalve Latijn en Grieks, ook Engels, Frans en Duits. Na klas 3 kun je kiezen: Latijn en Grieks of één van beide. De andere vakken komen grotendeels overeen met die van het atheneum. Eén van de hoogtepunten van de gymnasiumopleiding is de Rome- of Griekenlandreis in de vierde klas.

 

bw

 

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten.

Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Klas 1, 2 en 3

Je kunt kiezen uit de volgende programma’s: Regulier, Technasium en K&C. Of je kiest voor VWO TTO. Ook binnen VWO TTO maak je een keuze voor Regulier, Technasium of K&C. In het einde van de brugklas maak je de definitieve keuze voor gymnasium of atheneum. Als je in de tweede klas gekozen hebt voor gymnasium vervallen de keuzemogelijkheden voor Regulier, Technasium of K&C.

BW_Leo met leerling
Kunst en Cultuur

Creatief bezig zijn? Dan is K&C iets voor jou!

BW_Regulier lijfstijl foto2
Reguliere route

Zelf bepalen wat je leuk vindt en werken aan je gezondheid

BW_excursie Techn_2
Technasium

Aandacht voor bèta-vakken zoals wiskunde, biologie en scheikunde

TTO Graduate 50p
TTO / Cambridge English

Engels op hoog niveau. Eerst TTO, daarna Cambridge English.

Klas 4, 5 en 6

Aan het eind van klas 3 kies je één van de volgende profielen:

Eerste techniekles M@VO3_2
Natuur en techniek (NT)


Dit profiel is gericht op rekenen, bouwen, onderzoeken, testen, analyseren en ontwerpen.


BW Excursie Tech
Natuur en gezondheid (NG)

Dit profiel is gericht op onderwerpen als gezondheid, chemie, milieu, water, planten en dieren.

BW_3jongens aan tafel
Economie en maatschappij (EM)

Dit profiel is gericht op vakgebieden als commercie, economie, administratie, informatie en accountancy.

BW_jongen drumstel
Cultuur en maatschappij (CM)

Dit profiel is gericht op onder meer communicatie, talen, kunst en cultuur, toerisme, onderwijs en rechten.

Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.