Jij werkt graag met je handen! Maar wordt het metselaar, timmerman of automonteur? Bij Techniek ontdek je wat het beste bij jou past. Het juniorcollege Techniek van VMBO is een goede voorbereiding op een aan de techniek verwante vervolgopleiding op het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).

Je gaat aan de slag met metaal-, installatie- en elektrotechniek. Door het jaar heen ontdekken we de interesse van jou en krijg je opdrachten die passen bij jouw voorkeuren. Bedrijven uit de omgeving geven 'levensechte' opdrachten waar je mee aan de slag gaan.

Ook de creativiteit van leerlingen komt aan bod. Niet alle werkstukken worden volgens vaste richtlijnen gemaakt maar juist de eigen creativiteit en fantasie van de leerling geven het een uniek karakter.

Waarom Techniek?
Jij wilt weten hoe dingen in elkaar steken. Zodat je het kunt repareren als het stuk is. Je houdt ervan om iets te bedenken en het vervolgens te maken, zodat het helemaal naar je zin is. Het begint met een idee dat je vervolgens gaat uitwerken én maken. Techniek is ontzettend veelzijdig. Je ontdekt waar je goed in bent en wordt een steengoede vakman onder de begeleiding van onze docenten in het technieklokaal.

Wat doe je bij Techniek?
Bij het juniorcollege Techniek concentreren we ons op het ‘maken’. Van een eenvoudige boekenkist tot een snelle zeepkist. Je leert ook met verschillende materialen werken, van hout tot metaal. De werkbank is de plek waar jij je het beste voelt. Een groot deel van je tijd breng je door op het Technum van Scalda. Nieuwe technieken zoals Robotica, mee doen met de lego-league, 3D printers en nog veel meer nieuwe snufjes komen ook aan bod.   In het derde en vierde jaar ga je op stage bij een bedrijf.  Dat is het niet enige stukje techniek. Je gaat ook zelf ontwerpen en onderzoeken. Stel je eens voor, dat jij alleen, of in een team een ontwerp bedenkt en het ook uitvoert.

Voor wie?
Kies je voor VMBO, dan kies je voor een van de drie juniorolleges. In het eerste en het tweede jaar besteed je hier tien uur per week aan. In het derde en vierde jaar twaalf uur per week het heet dan geen juniorcollege maar academie (ACDMI). Volg je MAVO dan krijg je zes uur juniorcollege. 

Andere juniorcolleges

KW_keuken serveren DSC0002
Foodlab
NEH Brochure Romee pag13
Juniorcollege Sport of Kunst