TTO / Cambridge English

Je hebt een VWO-advies en houdt wel van een extra uitdaging. Die bieden wij jou in de vorm van Tweetalig Onderwijs (TTO). Nehalennia SSG locatie Breeweg is een officiële TTO-school. Eind 2017 slaagden we met vlag en wimpel voor de audit van het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.
Graduate large

Waarom TTO?
Op school, maar ook daarbuiten komt er veel op je af. Maar jij houdt wel van een extra uitdaging. Je wilt je blik verruimen en een goede beheersing van een vreemde taal hoort daarbij. Daarom kies jij voor TTO.

Wat doe je?
Je krijgt dan extra Engels en volgt ook andere vakken in het Engels, zoals onder meer wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Onze TTO-docenten zijn ‘native speakers’ of hebben een speciale opleiding gevolgd, zodat hun Engels het vereiste niveau heeft.

Voor wie?
TTO wordt gegeven in klas 1, 2 en 3 van het atheneum en gymnasium. Wil je in de bovenbouw verder met Engels op hoog niveau? Omdat je misschien wel naar een Engelse of Engelstalige universiteit wilt? Dan ga je in klas 4, 5 en 6 van het vwo verder met Cambridge English. Nehalennia is door de Cambridge English Language Assessment erkend als ‘Exam Preparation Centre’ voor de CPE-opleiding.

CPE logo

EPAS
Nehalennia neemt deel aan het European Parliament’s Ambassador School programma (EPAS). Het doel van het programma is onder andere om de politieke vaardigheden van leerlingen te stimuleren. Meer informatie vind je hier: http://www.europarl.europa.eu/thenetherlands/nl/projecten-voor-jongeren/european-parliament-ambassador-school

Kijk voor meer informatie over TTO en Cambridge English in de Schoolgids, in onderstaande flyers en op de website van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Voor meer informatie over TTO, kunt u contact opnemen met de coördinatoren van onze TTO-afdeling tto@nehalennia.nl.

Direct naar:
www.nuffic.nl
www.cambridgeenglish.org

Downloads TTO / Cambridge English

Cambridge English Flyer TTO Flyer