Gender Sexuality Alliance (GSA)

De GSA bestaat uit een groep leerlingen van de locatie Breeweg en locatie Kruisweg die het belangrijk vindt dat de school een veilige en fijne plek is voor iedereen, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid, en zich er voor inzet om deze veilige en fijne plek te creëren. Eén keer per twee weken luncht de groep samen; alle leerlingen en docenten zijn daar welkom. Tijdens de lunch worden activiteiten voorbereid en komen allerlei onderwerpen aan bod. Voor leerlingen die vragen of twijfels hebben over hun seksualiteit is het een veilige plek om dit te bespreken. Maar ook als je gewoon wilt aanschuiven zonder dat je specifieke vragen hebt, ben je van harte welkom. Door het jaar heen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Paarse Vrijdag
Een terugkerende activiteit is de viering van Paarse Vrijdag. Iedereen op school wordt uitgenodigd om op deze dag iets paars te dragen. Zo laat je zien dat je tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit bent. Die dag hijsen we ook de regenboogvlag.

Aanmelden of kennismaken
Wil je een keer kennismaken? Dan ben je welkom tijdens de tweewekelijkse lunch. Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met Amy Verschoore of Máire Kemp (leerling voorzitters GSA Breeweg) en mevrouw Verschelling (docent voorzitter GSA Breeweg) via t.verschelling@mondia.nl mevrouw van Hartevelt (docent voorzitter GSA Kruisweg) via e.vanhartevelt@mondia.nl of  je mentor.