Vorige week was het boomplantdag. Dankzij een bijdrage van het Zeeuws klimaatfonds zijn er 13 bomen geplant. Het zijn 4 hoogstambomen en 5 laagstambomen van verschillende appel- en perensoorten. Daarnaast is er een walnootboom, een iep, een berk en een knotwilg bijgekomen.

Door bomen op schoolpleinen in Zeeland aan te planten wil het Zeeuws klimaatfonds de CO2-uitstoot van de (vakantie-)mobiliteit van Zeeuwen compenseren. Een andere reden van de sponsoring is het creëren van zichtbaarheid en bewustwording over de gevolgen van ons reisgedrag.  

De bomen zijn grotendeels tegenover het foodlab aangeplant. Zo kunnen de leerlingen de komende jaren direct vanuit de keuken gebruik gaan maken van de gekweekte producten. En ook in de personeelskamer zullen de fruitmanden gevuld kunnen gaan worden. We hopen er in de komende jaren samen veel vruchten van te gaan plukken! 

Voor meer informatie, ook over de mogelijkheid om jouw CO2-uitstoot door (vakantie)mobiliteit te compenseren kun je terecht op www.zeeuwsklimaatfonds.nl.