Onderwijs Breeweg

Nehalennia SSG is een grote openbare, scholengemeenschap in Middelburg. Bij Nehalennia Breeweg kies je voor de mavo-havo klas, havo of vwo.  Naast de theorievakken volg je ook een keuzevak in de onderbouw. In de bovenbouw kies je een profiel.

Toekomst

Het gaat om jouw toekomst. Daar bereiden we je zo goed mogelijk op voor. En we helpen je bij het maken van keuzes. Tegelijk mag je middelbare schooltijd ook best leuk en gezellig zijn, toch? We bieden daarom regelmatig extra’s aan. We nodigen een spreker uit die een gastles verzorgt of een professionele muzikant die bijvoorbeeld een drumsessie begeleidt. Op andere momenten gaan we naar buiten en bezoeken we een museum of een theatervoorstelling.

 

Onderwijs

Het gaat uiteindelijk om goed onderwijs. We halen eruit wat erin zit. Daar gaan we best ver in, ook al kost dat een jaartje meer. We willen je op allerlei manieren helpen, ook wanneer het op school of daarbuiten even tegen zit. Daarom investeren we in begeleiding en ondersteuning. We streven ernaar dat je een plezierige tijd hebt bij ons en een diploma haalt op het niveau dat bij jou past. Zo kun je later succesvol worden in je vervolgstudie en bij alles wat je doet.

Afspraken

Ongemerkt breng je heel wat uurtjes door op school. Gemiddeld heb je 32 lesuren per week. Om het leuk en gezellig te houden, maken we duidelijke afspraken met elkaar. Zo weet iedereen waar we aan toe zijn. Respect voor de ander en voor de omgeving vinden we daarbij erg belangrijk. We moeten ons allemaal veilig en prettig voelen. 

Boeken en laptops

Bij Nehalennia bereiden we je voor op de toekomst. Zelfstandig kunnen leren en werken hoort daarbij. Elk schooljaar krijg je een pakket met (werk)boeken. Aanvullend maken we gebruik van chromebooks. Op school zijn er voldoende computers, zodat tientallen leerlingen tegelijk kunnen werken en studeren.