Nehalennia SSG is een grote openbare, scholengemeenschap in Middelburg. Onze ambitie is om uitdagend en kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden. Wij vinden dat de talenten van leerlingen zoveel mogelijk moeten worden ontwikkeld. Dit doen wij door een breed aanbod met diverse keuzemogelijkheden aan te bieden. Bij ons worden leerlingen uitgedaagd om tot excellente prestaties te komen, waardoor de kwaliteit van ons aanbod van een hoog niveau blijft. Kwaliteit stelt volgens ons pas daadwerkelijk iets voor als het de leerling bereikt. Daarin vormen onze docenten die ons onderwijs verzorgen de essentiële schakel, zowel in de uitvoering als ontwikkeling van het onderwijs.

Stroomschema

 

Toekomst

Het gaat om jouw toekomst. Daar bereiden we je zo goed mogelijk op voor. En we helpen je bij het maken van keuzes. Tegelijk mag je middelbare schooltijd ook best leuk en gezellig zijn, toch? We bieden daarom regelmatig extra’s aan. We nodigen een spreker uit die een gastles verzorgt of een professionele muzikant die een drumsessie begeleidt. Op andere momenten gaan we naar buiten en bezoeken we een museum of een theatervoorstelling.

 

Onderwijs

Het gaat uiteindelijk om goed onderwijs. We halen eruit wat erin zit. Daar gaan we best ver in, ook al kost dat een jaartje meer. We willen je op allerlei manieren helpen, ook wanneer het op school of daarbuiten even tegen zit. Daarom investeren we in begeleiding en ondersteuning. We streven ernaar dat je een plezierige tijd hebt bij ons en een diploma haalt op het niveau dat bij jou past. Zo kun je later succesvol worden in je vervolgstudie en bij alles wat je doet.

Afspraken

Ongemerkt breng je heel wat uurtjes door op school. Gemiddeld heb je 32 lesuren per week. Om het leuk en gezellig te houden, maken we duidelijke afspraken met elkaar. Zo weet iedereen waar we aan toe zijn. Respect voor de ander en voor de omgeving vinden we daarbij erg belangrijk. We moeten ons allemaal veilig en prettig voelen. 

Boeken en chromebooks 

Bij Nehalennia bereiden we je voor op de toekomst. Zelfstandig kunnen leren en werken hoort daarbij. Elk schooljaar krijg je een pakket met (werk)boeken. Aanvullend maken we gebruik van Chromebooks. Op school zijn er voldoende computers, zodat tientallen leerlingen tegelijk kunnen werken en studeren.