Nehalennia Kruisweg-docenten mevrouw Burggraaff en meneer van Hertum zijn maandag 19 juli in actie gekomen.
Ze hadden aan de mentorleerlingen van klassen M4D en M4E beloofd dat als de leerlingen allemaal zouden slagen, de leraren dan een tegenprestatie zouden leveren.

Van Hertum rent van de school naar zijn woonplaats Goes en Burggraaff klimt voor dezelfde tocht op de fiets.

Van Hertum legt uit: "Ik heb mijn mentorklas toegezegd dat bij 100% geslaagde leerlingen ik zou rennen van school naar huis. De leerlingen vonden het geweldig, maar drie leerlingen slaagden niet in één keer. Het werd spannend, maar alle leerlingen zijn na de herkansing alsnog geslaagd. Een knappe prestatie na de Corona-periode. De leerlingen hebben een zwaar schooljaar met succes afgesloten. Super."

Burggraaff: "Ik kon natuurlijk niet achterblijven. Als mijn mentorleerlingen zouden slagen, dan zou ik fietsen naar Goes en dan met de trein terug naar Middelburg. Al mijn 22 mentorleerlingen zijn in één keer geslaagd. Geweldig. En nu volgt onze tegenprestatie. Ik heb zin in."

Om 12.00 uur zijn ze vertrokken en om 15:00 uur gearriveerd in Goes. We vinden het een geweldige prestatie, met 25 graden en nog nooit deze afstand afgelegd te voet en op de fiets.