GGD Zeeland organiseert samen met 1NUL1 vier interactieve online talkshows voor ouders over genotmiddelen, sociale media, relaties & seksualiteit en stress, somberheid en suïcidaliteit.

Het opvoeden van opgroeiende kinderen is leuk, maar soms ook best lastig. Zeker als uw kind in de puberteit terecht komt en de eigen identiteit meer gaat ontwikkelen. Het brein van pubers werkt anders dan dat ouders en een puberend kind zoekt grenzen op. Ineens zijn vragen over nieuwe thema’s aan de orde van de dag.  
 
Hoe zorg ik ervoor dat mijn puber veilig met seks om gaat? Wat doe ik met mijn puber die somber is en het leven niet meer ziet zitten? En wanneer is het gamegedrag van mijn puber zorgelijk? Wat doe ik als ik een zakje wiet vind onder het kussen van mijn puber? En welke regels kan ik stellen over alcohol en roken? 
 
Om u te ondersteunen bij al deze vraagstukken, wordt speciaal voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar de online talkshow ‘Help! Mijn kind is een puber!’ georganiseerd. Vanaf 25 mei 2021 wordt er wekelijks een aflevering uitgezonden. U bent van harte welkom om deze live te volgen, online vanuit uw eigen woonkamer! U kunt zelfs vragen stellen aan professionals en horen wat andere ouders vinden.  
 
Meld u aan via www.laatzenietverzuipen.nl/talkshow.   
Op deze pagina vindt u ook meer informatie over de afleveringen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en u kunt de talkshow volgen met een eigen gekozen naam.  
 
Dinsdag 25 mei   19.30 uur    Aflevering 1 Seksualiteit & relaties 
Dinsdag 1 juni     19.30 uur    Aflevering 2 Social media & gamen 
Dinsdag 8 juni     19.30 uur     Aflevering 3 Genotmiddelen 
Dinsdag 15 juni   19.30 uur    Aflevering 4 Stress, somberheid & suïcide 

 

trailer