Geniet je van dans, muziek, toneel en beeldende kunst? Dit is dé ACDMI waarin je leert dat het vooral belangrijk is om plezier te hebben in wat je doet. Dan komt de persoonlijke groei vanzelf!

Waarom kunst?
Bij kunst draait het om meer dan leren alleen. We gebruiken dans, toneel, muziek en beeldende kunst als middel om het creatieve denkvermogen te stimuleren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Jij haalt het maximale uit jezelf en daardoor groei je als persoon. In deze ACDMI kun je de keuze voor een vervolgopleiding nog even uitstellen, want het programma is heel breed. Je leert presenteren, samenwerken, organiseren, les- en leidinggeven, doelgericht en planmatig werken. Allemaal zaken waar je later profijt van hebt.

Wat doe je bij Kunst?

  • Je gaat shows voorbereiden, uitvoeren én afronden. Aan de hand van een centraal thema zijn alle vormen met elkaar verweven;
  • Je leert les en leiding te geven. Zo bezoeken we een basisschool waar je voor een groep een dansles verzorgt. En samen met je klasgenoten werken we naar een eindvoorstelling toe.
  • Je werkt zelfstandig naar een eigen product toe en presenteert dat aan de andere leerlingen. Uiteraard onder begeleiding van onze deskundige docenten.

Voor wie?

In het derde en vierde jaar van vmbo en mavo kies je een praktijkvak, wij noemen het een ACDMI. Heb je ook al het juniorcollege Kunst gedaan, dan heb je een stapje voor. Maar ook als je hiervoor een ander juniorcollege hebt gevolgd, kan je prima instromen.