Werk je graag met mensen? Ben je zorgzaam, gastvrij, behulpzaam, geduldig, creatief en hou je van afwisseling? Dan is ACDMI Mens & Gezondheid vast iets voor jou! Zes uur per week maak je je kennis met de verschillende beroepen, werkvelden en doelgroepen binnen de sector zorg & welzijn. Kies je voor meer praktijk (kaderberoepsgerichte leerweg), dan volg je nog eens zes uur extra Mens & Gezondheid.

Waarom Mens & Gezondheid?  
Levensecht leren en werken staat centraal. We oefenen op elkaar, spelen rollenspellen en organiseren bijvoorbeeld een kinderfeestje of een manicure in een verzorgingshuis. De ACDMI Mens & Gezondheid is een goede voorbereiding op de diverse opleidingen binnen de sector zorg & welzijn op het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) zoals Scalda. De keuzevakken zorgen ervoor dat je je goed kunt verdiepen in een bepaald werkveld.

Wat doe je bij Mens & Gezondheid?
Je leert door te doen. Daarom werken we met projecten, zoals het maken van een handcrème of het organiseren van een kinderfeestje. En er valt vooral veel te kiezen! Denk aan uiterlijke verzorging (behandeling van haar en gezicht), welzijnswerk (zorg voor kinderen en ouderen), voeding (effect van voeding op gezondheid), EHBO (verbandtechnieken en hulp bij ongelukken) en het werken in de zorg in het algemeen.

Voor wie?
In het derde en vierde jaar van vmbo en mavo kies je een praktijkvak, wij noemen het een ACDMI.