Marleen op studiereis

uitgekozen voor prestigieus Duits programma

marleen20

Elk jaar bieden Nuffic en de Bondsrepubliek Duitsland 20 Nederlandse scholieren de kans om Duitsland op een exclusieve manier te leren kennen. Leerling Marleen Siebons van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg is één van de gelukkige leerlingen.

Nehalennia heeft Marleen Siebons en Aidan van der Werf voorgedragen om deel te nemen aan deze studiereis. Helaas is Aidan van der Werf niet door de zware selectie gekomen.
De voordracht bestond uit een aantal onderdelen. Allereest moest de leerling voldoen aan de onderstaande voorwaarden, daarnaast moesten ze ook een uitgebreide motivatie in het Duits schrijven voorzien van een Europass CV. In maart werden kanshebbers uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op het Goetheinstitut in Amsterdam.
Marleen: ‘dit selectiegesprek (uiteraard ook in het Duits) was erg pittig, zeker als de sollicitatiecommissie bestaat uit wel 6 mensen die werkzaam zijn bij Nuffic, de Duitse ambassade enz. En dat er groepjes leerlingen tegelijk werden bevraagd, is het zaak om je eigen mening en ideeën over het voetlicht te kunnen brengen’.

Deutschland Plus Programm
Het Deutschland Plus Programm omvat een studiereis van drie weken naar verschillende plaatsen in Duitsland. De groep vertrekt met twee begeleiders vanuit Nederland. In de eerste week reizen de deelnemers naar Bonn en Leipzig waar ze in ho(s)tels logeren, de leerlingen bezoeken bedrijven, musea en nog veel meer. De laatste twee weken worden ze in gastgezinnen ondergebracht, ze gaan met de Duitse jongeren naar school en nemen deel aan een intensief en aantrekkelijk programma. De leerlingen reizen samen met 2 volwassen begeleiders uit Nederland 3 weken naar Bonn, Leipzig en Erlangen. De eerste week verblijven ze samen in hostels en hotels.
Daarna logeren ze individueel bij een gastgezin en gaan ze met hun gastbroer of -zus mee naar school. Daar wonen ze reguliere lessen bij en volgen ze met hun Nederlandse reisgenoten een apart lesprogramma.

Marleen wil na haar VWO Geneeskunde gaan studeren.
‘Wanneer ik de farmacie-richting kies dan wil ik mijn Master graag in Duitsland volgen. Tijdens de studiereis wil ik al gerichte vragen stellen aan de docenten en de Duitse leerlingen over hoe een vervolgstudie in elkaar zit in Duitsland. Deze studiereis komt dus zeker goed van pas’.