Leerlingen van JuniorCollege (M1) Techniek doen mee aan de landelijke Vakkanjers wedstrijd. Ze hebben een idee uitgewerkt voor een 4 en 5 mei monument.
De winnende ideeën vormen een monument dat daadwerkelijk geplaatst wordt in Nederland. Het zou toch geweldig zijn dat een landelijk monument een Nehalennia tintje krijgt? Breng jouw stem voor 26 november uit.  https://scout.vakkanjers.nl/candidate/details/139

Opdracht
Team 'van toen naar nu' gaat aan de slag met de challenge ‘Vrijheid in beweging’. In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei denken ze na over hoe je vrijheid kunt verbeelden naar een monument van NU. Een moNUment. Bijvoorbeeld een interactief monument dat de jeugd aanspreekt.

Idee team Nehalennia
Renzo, Ghaith, Jan en Leonardo hebben het volgende idee ingezonden
'Wij vinden het belangrijk, dat iedereen in vrede kan leven en zonder zorgen naar buiten kan gaan. Daarom willen wij een standbeeld bouwen van Anne Frank die met haar hand de Peace doet, en met haar andere hand haar dagboek vast heeft. Om de twee minuten bladert zij door haar dagboek en leest zij een stukje voor. Bij het huis van Anne Frank hebben ze een boom weg gehaald, omdat deze ziek was en in plaats van die boom willen wij dat standbeeld hebben. In haar dagboek heeft zij het namelijk heel vaak over deze boom.'

De leerlingen gaan op de maakdagen van de techniekwedstrijd Vakkanjer Scout met hulp van professionele productontwerpers aan de slag om hun idee tot werkelijkheid te maken. Dit doen ze bij een Fablab of een andere maaklocatie. Alle schoolwinnaars presenteren hun idee aan vakjury en publiek op een ROC in de regio. De top tien gaat door naar de finale, Vakkanjers LIVE."

Stemmen
Ga voor 26 november naar de volgende pagina en breng je stem uit!
https://scout.vakkanjers.nl/candidate/details/1395