De afgelopen weken zijn de leerlingen uit klas 1 en 2 van het vmbo tijdens de Atelier lessen bezig met het thema ‘Liefde is..’.De last minute Valentijnsactie van de docenten is een groot succes. Vandaag worden meer dan200 rozen met persoonlijke boodschappen van leerlingen aan leerlingen en docenten uitgedeeld bij Nehalennia Kruisweg.

Het Atelier is een nieuw ontwikkeld vak wat nu nog alleen op de Kruisweg gegeven wordt. De docenten die dit vak ontwikkeld hebben willen de jongeren kennis laten maken met begrippen als grond-en mensenrechten, duurzame ontwikkeling, sociale verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en het omgaan met maatschappelijke diversiteit. Het is creativiteit gemengd met burgerschap. Het brengt jongeren kennis, vaardigheden en houding bij die ze nodig hebben om nu en later actief te kunnen meedoen in onze samenleving.Verschillende vrijdagmiddagen staan ze stil bij dagen zoals de Dag van het Zelfvertrouwen. Hierbij hebben de leerlingen oefeningen gedaan met de zorg begeleiders. Ook voor de Nationale Complimentendag en Doe eens Vriendelijkdag staan er leuke en leerzame activiteiten op de planning. We eindigen over een aantal weken met de Lentekriebels waarbij seksuele voorlichtingwordt gegeven. Ook dit is een onderwerp wat tegenwoordig nog steeds niet de gewoonste zaak binnen het onderwijs is.

De docenten konden geen genoegen krijgen van dit thema en hebben ook nog een last minute Valentijnactie ingezet. Naar verwachting zouden zij zo ongeveer 25 rozen uitdelen op maandag 14 februari. Het was even schrikken toen zij op woensdag door hadden dat de teller de 200 al had gepasseerd! 
 

12