Het vaccineren tegen Covid-19 roept veel vragen op bij jongeren en hun ouders. GGD Zeeland heeft onderstaande informatie met ons gedeeld.

Coronavaccins vanaf 12 jaar
Op 29 juni adviseerde de Gezondheidsraad de minister van VWS om ook gezonde jongeren vanaf 12 jaar de kans te geven zich te laten vaccineren. De minister heeft dit advies overgenomen, jongeren worden opgenomen in het Nederlandse coronavaccinatieprogramma.
Dit kan veel vragen oproepen bij ouders en jongeren: zijn coronavaccins wel getest op de jeugd? Wat is het effect? Welke bijwerkingen krijgen jongeren? En wie bepaalt of een kind geprikt mag worden?
 
College voor scholieren
Op maandag 12 juli 2021 organiseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) samen met de Universiteit Utrecht (UU) en U-talent het ‘Junior coronacollege: vragen over vaccins’. Het juniorcollege is gericht op leerlingen van de onderbouw middelbare school, maar is open voor alle jongeren van 12 tot 17 jaar, hun ouders en andere geïnteresseerden. Tijdens het college is er de mogelijkheid om via een live-chat vragen te stellen. Meer informatie en aanmelden.

Daarnaast is er ook veel informatie voor jongeren en jongvolwassenen over het vaccineren op de website van het Nederlands Jeugd Instituut.
 
Team Jeugdgezondheidszorg GGD Zeeland