Vakkanjer schoolkampioenen

aan de slag met productontwerpers
vakkanjers 190205

Vakkanjer schoolkampioenen Renzo, Ghaith, Jan en Leonardo kijken met een goed gevoel terug op de maakdag van de techniekwedstijd Vakkanjer Scout.

De leerlingen gingen op de maakdag met behulp van professionele productontwerpers aan de slag om hun idee tot werkelijkheid te maken.

De leerlingen doen mee met de landelijke wedstrijd van Vakkanjers en bedenken en ontwikkelen in opdracht van het Nationaal comité 4 en 5 mei een interactief monument dat de jeugd aanspreekt.

Interactief standbeeld Anne Frank

'Wij vinden het belangrijk, dat iedereen in vrede kan leven en zonder zorgen naar buiten kan gaan. Daarom willen wij een standbeeld bouwen van Anne Frank die met haar hand het Peace gebaar maakt. Met haar andere hand heeft ze haar dagboek vast. Om de twee minuten bladert zij door haar dagboek en leest een stukje voor.

Bij het huis van Anne Frank hebben ze een boom weg gehaald, omdat deze ziek was en in plaats van die boom willen wij dat het standbeeld daar geplaatst wordt. In haar dagboek heeft zij het namelijk heel vaak over deze boom.'