Heb je een havo-vwo advies gekregen? Dan kun je starten in onze tweejarige havo-vwo klas. Als een havo-advies hebt gekregen dan we een plaatsingsadvies aan je groep 8 leerkracht. Je komt in een havo-vwo klas als deze uitdaging bij je past.

Waarom de tweejarige havo-vwo klas?
Wij bieden kansrijk onderwijs. We nemen de tijd om met elkaar te bekijken welk type onderwijs het beste bij je past.

 

Wat doe je? 
Je krijgt les op vwo-niveau en krijgt havo- en vwo cijfers. In klas 1 en 2 krijg je halverwege het schooljaar een stand-van-zaken rapport. Hiermee geeft het docententeam aan welk type onderwijs het beste bij jou lijkt te passen. Hierbij kijken we naar je cijfers, maar zeker ook naar de manier waarop jij leert en hoe je in je vel zit. Na het krijgen van dit rapport maak je een ambitieplan. Je geeft aan of je het eens bent met je docententeam of dat je zaken anders gaat aanpakken om jouw doel te bereiken. 

 

Keuzevak
Naast het volgen van reguliere vakken zoals wiskunde en Engels volg je ook een keuzevak. Je kiest zelf het vak dat jou het meeste aanspreekt. 

Keuzes onderbouw 

Keuzes bovenbouw 

 

Voor wie?
De havo-vwo klas is voor brugklassers.  Aan het eind van het jaar ga je naar een havo-vwo klas 2. Gedurende klas 2 moet duidelijk worden welke kant je op wilt en kunt. Afhankelijk van je prestaties en je welbevinden ga je naar havo-3 of naar vwo-3.  

Andere leerwegen

Bw lois bij kluisje
Mavo-havo klas
BW technasium
Vwo-regulier (gymnasium en atheneum)
BW 1
Vwo-tweetalig