Heb je een mavo-havo advies gekregen? Of twijfel je bij welke opleiding je het beste op je plek bent? Dan kun je terecht in de mavo-havo klas.

Waarom de tweejarige mavo-havo klas?
Soms is het (nog) niet helemaal duidelijk: wordt het mavo of havo? Is er twijfel, dan kan de leerkracht van groep 8 een gemengd advies geven. Bij Nehalennia krijg je twee jaar de tijd om uit te zoeken welke type onderwijs het beste bij je past. 

 

Wat doe je?
Kies je voor de mavo-havo klas, dan volg je een deel van de lessen aan de Breeweg en een deel aan de Kruisweg. Je krijgt les op havo-niveau. In de mavo-havo klas krijg je voor elk schriftelijk werk altijd twee cijfers: een cijfer op havo-niveau en een cijfer op mavo-niveau. Je krijgt ook steeds twee rapporten: een havo-rapport en een mavo-rapport.  

In klas 1 en 2 krijg je halverwege het schooljaar een stand-van-zaken rapport. Hiermee geeft het docententeam aan welk type onderwijs het beste bij jou lijkt te passen. Hierbij kijken we naar je cijfers, maar zeker ook naar de manier waarop jij leert en hoe je in je vel zit. Na het krijgen van dit rapport maak je een ambitieplan. Je geeft aan of je het eens bent met je docententeam of dat je zaken anders gaat aanpakken om jouw doel te bereiken. 

 

Keuzevak
Naast het volgen van reguliere vakken zoals wiskunde en Engels volg je ook een keuzevak. Je kiest zelf het vak dat jou het meeste aanspreekt. 

Keuzes onderbouw 

 

Voor wie?
De mavo-havo klas is voor brugklassers.  Aan het eind van het jaar ga je naar een mavo-havo klas 2. Gedurende klas 2 moet duidelijk worden welke kant je op wilt en kunt. Afhankelijk van je prestaties en je welbevinden ga je naar havo-3 of naar mavo-3.