Vmbo basis duurt vier jaar. In deze leerweg kijken we vooral naar jou. We bieden maatwerk. Je zit in een overzichtelijke, kleine klas en leert vooral door te doen. Zo ontdek je gaandeweg waar je goed in bent. Omdat jij graag leert door te doen, krijg je veel praktijk. Je huiswerk maak je vaak op school tijdens de les.


De opleiding duurt vier jaar. 

De praktijklessen heten bij ons jurniorcolleges. In klas 1 en 2 kun je kiezen uit vier juniorcolleges zodat je ook naast je theoretische lessen met praktijkvakken aan de slag gaat. Voor de herfstvakantie van het eerste schooljaar maak je kennis met alle vier de juniorcolleges en daarna maak je de keuze voor de rest van het schooljaar. 

In klas 3 en 4 van vmbo basis gaan we verder met het maatwerk. Wil je stage lopen bij een bedrijf in de techniek? Of wil je liever aan de slag in het restaurant waar je in het weekend ook al werkt? We bespreken dit samen en maken een stageplan. Jouw stageplan ziet er misschien anders uit dan het plan van een klasgenoot. Dat is helemaal niet gek. Het gaat immers om jou en om wat jij wil en kan!

Als je bij ons voor vmbo basis kiest, doe je examen in de basisberoepsgerichte leerweg.  

Andere studierichtingen

nieuwsbrief
Havo
KW klaslokaal
Mavo (k/g/t)
BW technasium
Vwo (gymnasium en atheneum)