De opleiding mavo duurt vier jaar. De eerste 2 jaar zitten kader en theoretische leerlingen met elkaar in 1 klas. Na de tweede klas bepalen we samen welk niveau het beste past bij jou.

De praktijklessen heten bij ons juniorcolleges. In klas 1 en 2 kun je kiezen uit vier juniorcolleges zodat je ook naast je theoretische lessen met praktijkvakken aan de slag gaat. Voor de herfstvakantie van het eerste schooljaar maak je kennis met alle vier de juniorcolleges en daarna maak je de keuze voor de rest van het schooljaar.

In klas 3 en 4 maak je kennis met een 'beroep' tijdens de praktijkuren die we ACDMI noemen. Hierin kun je ook examen doen. Dat is overigens nog niet verplicht. Je kunt in de bovenbouw ook examenprogramma's volgen zonder praktijk.

In welke brugklas je komt, hangt samen met het advies dat je van de basisschool krijgt. Bekijk hieronder de verschillende adviezen. 

Advies

Gemengd advies (BK)

Krijg je van de basisschool een gemengd BK advies (basis/kader), dan gaan wij samen met jou en je ouders in gesprek welke van onze afdelingen (vmbo basis of mavo) het beste bij jou past. Gedurende de onderbouw (leerjaar 1 en 2) houden we je voortgang goed in de gaten en zorgen we dat je door kan stromen naar het niveau dat het beste bij jou past.  

 

Vmbo K - mavo

Heb je van de basisschool een kader, kader/mavo of mavo-advies gekregen, dan kan je bij ons starten in de mavo-afdeling. In leerjaar 1 en 2 kijken we welk niveau het beste bij jou past. Je krijgt een afwisselend rooster met praktijk en theorie. Pas na het tweede jaar maken we een definitieve keuze. 

Doorstroom van mavo naar havo

Zit je in de mavo afdeling en komen we erachter dat je goed bent in de theoretische vakken, dan kan je in het eerste leerjaar heel gemakkelijk doorstromen naar onze havo op de Breeweg. 

Extra talen

Het is mogelijk om extra talen te volgen. Sinds enkele jaren bieden we de mogelijkheid om Cambridge English te volgen in alle vier de leerjaren van mavo. Je volgt dan in een studiebegeleidingsuur de lessen Cambridge English. 

Andere studierichtingen

Jongens BW
Havo-vwo klas
KW messi techniek
Vmbo basis
leren bw
Vwo-regulier (gymnasium en atheneum)