Reguliere route

Zelf bepalen wat je leuk vindt en werken aan je gezondheid? Kies dan regulier.

Waarom de reguliere route?
Je weet nog niet zeker wat je wil. Aantrekkelijk aan de reguliere route, is dat er veel afwisseling in zit. Dat vind jij prettig, want een langere periode hetzelfde doen, is niet aan jou besteed.

Wat doe je?
Bij regulier heb je twee blokuren, dus in totaal vier lesuren. Het eerste blokuur noemen we DOEN en dat volgt iedereen die Regulier heeft gekozen.  Het tweede blokuur kies je LijfStijl (LS) of programmeren.

Bij DOEN volg je verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld striptekenen, een videoclip of muziek maken. Het aanbod varieert per schooljaar en lesgevende docent. 

LS is de afkorting voor 'lijfstijl', een vak waarin je bezig bent met gezondheid. Je maakt kennis met verschillende binnen en buiten sporten zoals bijvoorbeeld het volgen van een skateboard workshop. Ook theorie komt aan bod. Het gaat over vragen als 'Wat is gezonde voeding?' en 'Kunnen we leven zonder suiker?'. Je bezoekt een sportschool om te meten hoe gezond je nu bent en aan het einde van het schooljaar doen we de meting opnieuw om te kijken of er verschil in zit.

Bij programmeren leer je… programmeren. Je gaat bijvoorbeeld een eigen website bouwen. Naast het letterlijke programmeren, besteden we ook aandacht aan de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, zoals creatief en logisch denken en structureren.  

Voor wie?
Elke brugklasser (HAVO-kansklas, HAVO en VWO) kan kiezen voor regulier. Lijfstijl en programmeren blijven in het 2e en 3e jaar staan bij voldoende deelnemers. Trouwens, voor Lijfstijl hoef je zeker geen sportman of sportvrouw te zijn, iedereen kan meedoen. Gezonder leven en persoonlijke ontwikkeling zijn de uitgangspunten.