Bij het juniorcollege Foodlab komen alle grondbeginstelen van de horeca aan bod. Koken doe je in onze eigen keuken en gastheer of gastvrouw zijn, kun je oefenen in de Kiem, ons proeflokaal. Heb je passie voor horeca, kies dan voor Foodlab!

Waarom Foodlab?
Koken, bakken, serveren. Wat het ook wordt, je wilt later graag aan de slag in de horeca. Je bent een doener en steekt graag de handen uit de mouwen. Stap voor stap ontdek je bij Foodlab waar je goed in bent en welke kant je op wilt. En dat allemaal onder de begeleiding van onze deskundige docenten die ook passie hebben voor de horeca.

Wat doe je bij juniorcollege Foodlab?
Alle grondbeginselen van het koken, bakken en serveren in het restaurant komen voorbij. Uiteraard leggen we alles goed uit, maar we gaan ervan uit dat je ook prima zelf aan de slag kunt. Jij kijkt verder dan je neus lang is. Zo leer je niet alleen hoe je een lekkere malse biefstuk kunt bakken, maar ook waar het vlees vandaan komt. Praktijk in combinatie met een stukje theorie, maar dan op een leuke manier. In proeflokaal de Kiem kunnen leerlingen ‘levensecht’ leren: ze serveren er smakelijke gerechten die ze, onder begeleiding van onze deskundige docenten, hebben gemaakt. Meer weten over proeflokaal de Kiem of kom je een keer eten? Kijk op onderstaande link.

Voor wie?
In het eerste en tweede jaar van vmbo en mavo mag je een juniorcollege kiezen. Elk jaar kan je een ander juniorcollege kiezen.

Ook dit jaar serveren we twee keer per week een driegangenlunch voor publiek. 

Restaurant de Kiem