Je gaat aan de slag met metaal-, installatie- en elektrotechniek. Door het jaar heen ontdekken we de interesse van de leerling en krijgt de leerling opdrachten die passen bij zijn voorkeuren. Bedrijven uit de omgeving geven 'levensechte' opdrachten waar de leerlingen mee aan de slag gaan.

Ook de creativiteit van leerlingen komt aan bod. Niet alle werkstukken worden volgens vaste richtlijnen gemaakt maar juist de eigen creativiteit en fantasie van de leerling geven het een uniek karakter.

Bij dit juniorcollege vermengen we techniek met ICT. Je leert ontwerpen en gaat vervolgens aan de slag met de uitvoering. Ook ga je aan de slag met (3D) programma’s die helpen bij het maken van een technische opdracht


Waarom Techniek?

Jij wilt weten hoe dingen in elkaar steken. Zodat je het kunt repareren als het stuk is. Je houdt ervan om iets te bedenken en het vervolgens te maken, zodat het helemaal naar je zin is. Het begint met een idee dat je vervolgens gaat uitwerken én maken. Techniek is ontzettend veelzijdig. Je ontdekt waar je goed in bent en wordt een steengoede vakman onder de begeleiding van onze docenten in het technieklokaal.

Wat doe je bij Techniek?

Bij het juniorcollege Techniek concentreren we ons op het ‘maken’. Van een eenvoudige boekenkist tot een snelle zeepkist. Je leert ook met verschillende materialen werken, van hout tot metaal. De werkbank is de plek waar jij je het beste voelt. Een groot deel van je tijd breng je door in het technieklokaal. Nieuwe technieken zoals Robotica, meedoen met de lego-league, 3D printers en nog veel meer nieuwe snufjes komen ook aan bod.   In het derde en vierde jaar volg je de lessen op het Technum van Scalda en ga je op stage bij een bedrijf.  Dat is het niet enige stukje techniek. Je gaat ook zelf ontwerpen en onderzoeken. Stel je eens voor, dat jij alleen, of in een team een ontwerp bedenkt en het ook uitvoert.

Voor wie? 

In het eerste en tweede jaar van vmbo en mavo mag je een juniorcollege kiezen. Elk jaar kan je een ander juniorcollege kiezen.