Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan is K&C iets voor jou!

 

Wat doe je?

Tijdens deze lessen volg je een heel gevarieerd, cultureel programma. We laten je kennismaken met heel veel verschillende vormen van kunst en cultuur. Voorbeelden hiervan zijn: beeldende kunst, muziek en zang. Vanaf de tweede klas komen daar ook nog dans, drama en fotografie bij. Ook ga je op excursie naar bijvoorbeeld musea en ben je actief betrokken bij o.a. schoolfeesten als de Halloweendisco en het Gala. Aan het einde van de derde klas sluit je K&C af met een expositie en een certificaat.

De K&C-route is een serieuze zaak, dus krijg je ook een cijfer dat gewoon meetelt op het rapport. Je wordt onder andere beoordeeld op het eindproduct en het proces. Je krijgt voor elk afzonderlijk product of activiteit een cijfer.

 

Voor wie?

Je volgt mavo-havo, havo of vwo en kiest in leerjaar 1, 2 en 3 een keuzevak. Je kunt kiezen tussen Kunst & Cultuur, Sport & Lijfstijl en Technasium. Het keuzevak krijg je vier uur in de week verdeeld over twee blokuren.

Kunst en Cultuur is bedoeld voor elke leerling die graag creatief bezig is. Voor de leerling die zelf al op muziek, dans, toneel of tekenen zit of daar interesse in heeft. Je schrijft je in omdat je plezier beleeft aan kunst en er graag tijdens je schooltijd meer mee bezig wilt zijn.