Kies je voor het keuzevak Sport en Lijfstijl dan krijg je naast de lessen bewegingsonderwijs vier uur extra lessen in de week verdeeld over twee blokuren.

Je hebt per schooljaar altijd een gave en sportieve clinic, daarnaast maak kennis met bekende -en minder bekende sporten. Er vindt verdieping plaats op het gebied van sportspelen en bewegen in het algemeen. Tevens komen op het gebied van gezondheid diverse aspecten langs. Denk hierbij aan voeding, training, mindfullness en EHBO. Na drie jaar heb je veel verschillende sporten en vormen van bewegen kunnen ervaren. Je hebt een uitgebreide kennis van en over gezondheid. Daarbij weet je wat een gezonde leefstijl is en heb je handvatten gekregen om je gezonde leefstijl uit te dragen en daarmee zelf aan de slag te gaan. 

 

Voor wie? 

Sport je graag en sta je open om 'nieuwe' sporten of vormen van bewegen te leren? Dan is Sport & Lijfstijl iets voor jou. Je hoeft zelf niet op hoog niveau te sporten. Inzet, zelfstandigheid en samenwerking zijn belangrijke kernwaarden binnen de lessen. Daarnaast is het belangrijk dat je het ook leuk vindt om meer te willen weten over een actieve -en gezonde leefstijl.  

 

Hoeveel schooljaren duurt het? 

Sport & Lijfstijl wordt gevolgd in klas één tot en met drie. Aangezien het vak meer uren biedt voor sport dan LO1 (het reguliere vak) kunnen we een breder aanbod verzorgen. 

 

Is er een toelatingseis?    

Na de inschrijving voor het profiel Sport & Lijfstijl volgt er een toelatingstest. Deze toelatingstest vindt plaats tijdens een ochtend/ middag. Er wordt gekeken naar verschillende sport en spel vaardigheden en het sociale aspect. Hier willen we graag het plezier in bewegen terugzien. Een belangrijk onderdeel van deze toelatingstest is het motivatie gesprek. Hierin willen we graag horen welke intrinsieke motivatie een leerling heeft om deel uit te maken van profiel Sport & Lijfstijl.

 

Welke sportkleding dienen de leerlingen tijdens sportprogramma-activiteiten te dragen?   

In klas één krijgen de leerlingen een sportshirt. Tijdens clinics en activiteiten verwachten wij dat de leerling dit shirtje draagt Gedurende de lessen mag dit uiteraard ook, maar is dit niet verplicht. Ons advies is om te zorgen voor goed schoeisel. Voor de buitenlessen betekent dit schoenen met kleine noppen/kunstgras schoenen.