Heb je interesse voor bèta-vakken zoals wiskunde, biologie en scheikunde en werk je graag samen? Dan is Technasium iets voor jou!

Wat doe je?

Het vak onderzoek en ontwerpen (O&O) staat centraal. In de onderbouw werk je gedurende negen tot twaalf weken aan een project. Belangrijk is groepswerk. Leren samenwerken is één van de doelen van het Technasium. We werken aan projecten zoals het ontwerpen van een superjacht en het bedenken van technische en duurzame aanpassingen aan huizen. Je gaat op zoek naar fijnstofbronnen in de directe omgeving en doet mee aan de First Lego League (FLL) wedstrijd. In de bovenbouw sluit het vak af met onder andere een keuzeproject en een meesterproef waarbij je zelf je onderwerp kan kiezen. Bij elk project neem je een kijkje in de praktijk. Aan het einde van een project presenteer je het resultaat aan de opdrachtgever en expert die bekend is met het probleem. Deze geven een productcijfer. In overleg met de docent. De docent kijkt naar de samenwerking in de groep.

lego

De inrichting van het lokaal is zo ingericht dat werken in groepen makkelijk gaat. Je kunt samen brainstormen over ideeën en oplossingen op verschillende plekken in het lokaal. Je leert allerlei competenties zoals bijvoorbeeld plannen, communiceren, innoveren, etc) Alle competenties samen vormen een goede basis voor je vervolgopleiding. Deze manier van werken wordt veel toegepast in vervolgopleiding en je hebt dan al een voorsprong.

Op het Technasium zit je zelf achter het stuur. Je neemt de plek in van bijvoorbeeld een bouwkundig architect, radioloog, bio-medisch ingenieur en je werkt aan opdrachten rechtstreeks vanuit hun praktijk. Tijdens de uitwerking verplaats je je in het bijbehorende beroep. Zo ervaar je wat het werkelijk inhoudt en of het iets voor jou is.

Voor wie?
Je volgt mavo-havo, havo of vwo en kiest in leerjaar 1, 2 en 3 een keuzevak. Je kan kiezen tussen Kunst & Cultuur, Sport en Lijfstijl en Technasium. Het keuzevak krijg je vier uur in de week verdeeld over twee blokuren.
Aan het einde van de derde klas kun je, als je kiest voor de profielen natuur en techniek (NT) of natuur en gezondheid (NG), O&O in je vakkenpakket opnemen en examen doen in dit vak.

Voor meer informatie over Technasium, kun je contact opnemen met de technatoren. Technator onderbouw: m.meulmeester@mondia.nl Technator bovenbouw: i.dejonge@mondia.nl

www.technasium.nl